Some info about the Bonsai course for beginners I did at Bonsai Club “Rijmond”.

Hi, everybody,

It’s been a while, I know…Bonsai at home came to a grinding hold for months now! Life came in between, like it sometimes does! But Bonsai work for or with others was more than ever, figures, doesn’t it?! 😉 Workshops, demo’s and my Summer course for Bonsai beginners, organized by the Bonsai Club “Rijmond” in a perfect location with plenty room to work on the future Bonsai! This 6 Sunday’s day’s course, with 14 day’s intervals, will be repeated next season! So when you are interested to join us, there is a contact address at the end of this post! Here is the post about our little club from their club magazine that i would like to show you all to give a impression of the classes, even though it is written in Dutch!

 

Hallo allemaal,

hier is een post over de 6 twee wekelijkse Bonsai lessen voor beginners die ik afgelopen Zomer gegeven heb voor de Bonsai Vereniging “Rijmond”. Dit bericht was geplaatst door een student (Erwin Stechman) in de “Folius” het Club blad van de vereniging. Het geeft een goed beeld van de leuke ontspannen sfeer en de manier van les geven en les nemen! Wegens het grote succes worden ze volgend jaar weer gehouden, dus als jullie geïnteresseerd zijn om met ons mee te doen, het contant adres vind je onder dit bericht!

 

Bonsai vereniging “Rijmond”

Bonsai cursus onder begeleiding van Hans van Meer

In de plaatselijk krant stond een bericht van de Bonsai vereniging Rijnmond voor een cursus bonsai. Ik had vroeger wel boeken gelezen over bonsai kweken maar de stap van theorie naar de praktijk vond ik wat te groot . Dit was mijn kans om meer op te steken over de kunst van Bonsai en vooral met mensen te spreken die hier ook mee bezig zijn.

Het gezamenlijk kennis en vaardigheden uitwisselen tijdens een bijeenkomst is een bijzondere ervaring . Dit is veel stimulerender dan het lezen van een boek of naar een tentoonstelling gaan. In twee bijeenkomsten heb ik onder begeleiding van de bonsai meester en met behulp van de secretaris van de club mijn eerste bonsai bedraad en ben ik al naar een bonsai veiling geweest. De cursus geeft mij veel houvast. Mij werd al snel duidelijk dat de Nederlandse boeken die hier beschikbaar zijn over bonsai vaak vertaalde boeken zijn vanuit de Japanse situatie en klimaat.

De cursus leider Hans van Meer weet met zijn jaren van ervaring op heldere en duidelijke wijze praktijk kennis over te brengen naar de Nederlandse situatie. Hij doet dit op zo’n manier dat leden die net zijn begonnen met bonsai of die al veel ervaring hebben op een leuke manier nieuwe dingen leren en dit kunnen toepassen in hun eigen situatie.

Erwin Stechman

VOOR INFO: BONSAIAVERENIGING-RIJNMOND (NL)

WEBSITE:

http://www.bonsai-vereniging-rijnmond.nl

Alle bijeenkomsten van onze vereniging vinden plaats in

Zorgcentrum Hooge-Werf

Adres: ’t Wiel 2 3171 BJ Poortugaal

Zondagmiddag: aanvang 13.00 uur,

Zaal open om 12.30 uur.

Maandagavond aanvang 19.30 uur.

Inlichtingen: Marijke Claassens Tel. 010-4756813 http://www.bonsai-vereniging-rijnmond.nl

 

_______________________________________________________

Cheers/Groetjes,

Hans van Meer.

Info: karamotto@hotmail.com

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s