BONSAI VAN HET WESTEN VI. (BONSAI FROM THE WEST VI)

Hi, everybody,

this is a post about the sixth edition of “BONSAI VAN HET WESTEN” Bonsai event that is staged on the 2 and 3 of June in the botanical garden in Delft (The Netherlands). I have been asked to jugde the Bonsai on display and I will be showing one of my own Bonsai (out of competition).

Cheers,

Hans van Meer.

 

Hallo allemaal, ik wil jullie graag uitnodigen om naar al weer de zesde editie van het “BONSAI VAN HET WESTEN” Bonsai evenement te komen dat op 2 en 3 Juni in de Botanische tuin in Delft gehouden zal worden! Ik ben uitgenodigd om de Bonsai in de show te jureren en om een van mijn eigen Bonsai (buiten competitie) te showen. Ik hoop jullie daar allemaal te zien!

Groetjes,

Hans van Meer.

 

 

Het evenement ‘Bonsai van het Westen’ in de Botanische Tuin van de TU Delft is in 2007 gestart met Christiaan Yeh als initiatiefnemer. Zijn doel was om een bonsai-evenement in het westen van het land te organiseren, waarbij hij het publiek op een laagdrempelige manier kennis liet maken met de wereld van de ‘Boom in pot’. De tentoonstelling, met in het begin bomen van twee uitgenodigde bonsaiverenigingen -Koya en Rijnmond- vormde de basis van dit evenement. Daarnaast waren er demonstraties en workshops.

Na drie succesvolle jaren heeft Christiaan in 2009 besloten om te stoppen met de organisatie. Vijf medewerkers van het eerste uur (Henk ten Kate, Rob Janszen, John Hoogeveen, Edwin Koppers en Manon Jamin), vonden dat dit evenement niet mocht verdwijnen en namen het stokje over. Vanaf de 4e Bonsai van het Westen ligt de organisatie in hun handen.

Bonsai van het Westen is een particulier initiatief en maakt geen deel uit van de Nederlandse Bonsai Vereniging. Het doel is om ieder jaar weer een betere, mooiere en interessantere show neer te zetten. Nog steeds toegankelijk voor een breed publiek, maar zeker ook een platform en ontmoetingsplek voor de bonsaiist in Nederland en omstreken.

Onze show heeft elk jaar een thema, waarmee we de deelnemers uitdagen een unieke bonsai presentatie te creëren.

Inmiddels heeft ook Vereniging Zuid-Holland een vaste plek in onze show gekregen.

Naast de drie verenigingen worden er ook bonsaiclubs, studio’s en hobbyisten op persoonlijke titel uit het hele land uitgenodigd.

Verder zijn er op beide dagen diverse demonstraties, workshops en natuurlijk een uitgebreid aanbod aan verkoopstands met bonsai en Oriëntaalsgerelateerde artikelen.

Bonsai van het Westen is uitgegroeid tot een gevarieerd evenement waar iedereen een dag met plezier kan rondkijken, meedoen en hopelijk een nieuwe hobby of interesse ontdekt.

Namens de organisatie,

Tot ziens op 2 en 3 juni!

—————————————————————————————————

2 thoughts on “BONSAI VAN HET WESTEN VI. (BONSAI FROM THE WEST VI)”

 1. Hi Hans!

  What a joy to see that you styled the spruce I brought to Norway! I’ve been away from bonsai for the last couple of years but I am just starting again (from scratch, sadly). I dug up a yew today and was looking for information about taxus and I remembered your blog. Last time I read it you had serious back problems, I hope you’re feeling better!?

  Anyway, I just wanted to say hi and tell you that the demo in Norway is one of my best bonsai memories!

  Best Regards
  Emil
  Sweden

  Like

  1. HI Emil!
   Good to here from you old friend! I notice that you deed not post on any of the forums any more! Good to hear you are back to do what deep in your hearth you never wanted to leave in the first place! 🙂 I have just a few day’s ago re potted your old Spruce in to a nice round and shallow pot! It look pretty cool, I will post some pictures as soon as I have made some decent ones! Back problems are probably here to stay but are manageable! And I have lost a lot of weight and that makes a lot of difference as well!:)
   Trips like the one to Norway are also high on my list with amazing experiences! To think that the love for little trees would get me to all kind of wonderful places around Europe that I most likely would otherwise not have visited and above that to meet all kinds of unique and warm people…..well I think I.O Bonsai a lot!
   Stay true to your hearth my friend and you cant go wrong!
   Cheers,
   Hans van Meer.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s